Mondhygiënist bij FIDENTIST

Het goed verzorgen en onderhouden van uw gebit is belangrijk om problemen met het gebit te voorkomen. Wij raden u dan ook aan om tweejaarlijks een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Onze mondhygiënist is gespecialiseerd in het onderhouden van uw gebit en richt zich op preventie om zo gaatjes (tandbederf) te voorkomen en tandvleesaandoeningen te bestrijden. Door middel van professionele tools is zij in staat om uw gebit grondig te reinigen door bijvoorbeeld tandsteen te verwijderen.

In onze moderne en sfeervolle praktijk in Den Haag kunt u terecht voor een afspraak met onze mondhygiënist. Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen!

U kunt zich hier online inschrijven en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een afspraak. Heeft u vragen? Bel ons binnen openingstijden op:

070 20 400 66

Wanneer moet u naar de mondhygiënist?

Bij onderstaande klachten is het verstandig om een afspraak te maken:

  • (Snel) last van  gaatjes
  • Vaak last van tandsteen
  • Bewegelijke tanden
  • Bloedend tandvlees (bij het poetsen)
  • Gezwollen en rood tandvlees
  • Slechte adem
  • Teruggetrokken tandvlees

Wordt mijn mondhygiënie behandeling vergoed?

De kosten van een behandeling door een mondhygiënist vallen niet onder de basisverzekering. Indien u een aanvullende verzekering voor de tandarts heeft, worden de kosten van de behandeling in de meeste gevallen wel vergoed. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar om dit na te gaan. Voor kinderen onder de 18 jaar vallen de kosten wel onder de basisverzekering.

Waarom wordt twee keer per jaar aangeraden?

Om problemen met uw gebit te voorkomen en uw gebit goed schoon te houden, raden wij u aan om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met de tandarts en mondhygiënist. Door middel van goede mondhygiëne kunnen veel tandheelkundige problemen voorkomen worden. De tandarts is gespecialiseerd in tandproblemen en de mondhygiënist reinigt uw gebit en tandvlees om zoveel mogelijk tandproblemen te voorkomen.

© Copyright - Fidentist Tandartsen 2022